Már csatlakozhatnak a fotósok a legújabb fotózás szervező oldalhoz. Itt nem a megrendelő, hanem a PHOTOPOLY mögött álló szakemberek döntik el, hogy egy munkára melyik fotós a legalkalmasabb, a tehetség, a referencia és a földrajzi közelség alapján. Ez egy új lehetőség a szabad kapacitással rendelkező fotósoknak, hogy olyan megbízásokat kapjanak, ami valóban közel áll hozzájuk.

A ma működő szolgáltatás közvetítő oldalakkal ellentétben itt nem nyilvános adatbázisból válogathatnak a megbízók. Az oldalon kitöltik a megbízásra vonatkozó kalkulátort, amely azonnal kiszámítja a díjat. A megrendelést követően pedig a PHOTOPOLY csapata a megadott paraméterek alapján kiválasztja a regisztrált fotósok közül az adott feladatra legalkalmasabbat. „Azért ezt a módszert választottuk, mert a megrendelői oldalon általában laikusok keresnek fotósokat és bizonytalanok, hogy mi alapján érdemes kiválasztaniuk az adott szakembert. Mi pedig online, rövid átfutási idővel tudjuk a megfelelő szakembert közvetíteni. A fotósok válláról levesszük azokat az adminisztratív terheket, mint szerződés, kapcsolattartás, számlázás, stb. amik nagyon időrabló és energiafaló tevékenység a számukra, így csak a fotózással kell foglalkozniuk”– mondta Sobel András, a PHOTOPOLY alapítója.

Az oldalra ingyenesen regisztrálhatnak a fotósok ide kattintva , ahol feltölthetik referenciáikat és megjelölhetik, hogy milyen típusú fotózást vállalnak. Az oldalra bárki regisztrálhat, de csak a szakmai stáb által jóváhagyott alkotók kaphatnak megbízást. Amikor beérkezik egy feladat, a PHOTOPOLY letárgyalja azt a megrendelővel és kiválasztják, hogy ki lehet a legalkalmasabb rá. Azaz már jóváhagyott és előre kifizetett megbízással keresik meg a kiválasztott fotóst, aki ezen a ponton eldöntheti, hogy szeretné-e vállalni vagy sem a munkát. „Fontos, hogy egy olyan országos fotóshálózatot szeretnénk építeni, amely képes valamennyi ügyféligényt kielégíteni legyen szó magánszemélyek vagy cégek megbízásáról, így egyelőre nem korlátozzuk a regisztrált tagok számát. A megrendelői oldal pedig akkor fog elindulni, ha már összeállt az ehhez szükséges megfelelő mennyiségű szakember állomány” – tette hozzá Sobel András.

Photopoly működését bemutató videók itt találhatóak: